SMED robotokkal együttműködve

 Robotmegfogó, ISO-kúpos gyors fogócserélő

ISO-kúpos gyors cserélő, robotmegfogóhoz

Robosztus, kompakt, hosszú élettartamú, hidraulikus/pneumatikus:

  • nagy lökettartomány
  • nagy záróerő
  • ISO-kúpos gyors fogócsere
  • több fogó egyidejű működtetése
  • széles mérettartomány
  • nehézüzemi kivitel (Mo.-i referenciák)
  • magas környezeti hőmérséklet (melegüzemek)
  • belső levegő túlnyomás/hűtés/kenés
  • egyedi kialakítások: fordulatszám-sokszorozó, osztómű tengelyirányú kompenzációval megmunkáláshoz, nagy igénybevételű munkafolyamathoz.

Mágneses megfogás, munkadarabrögzítés és null-ponti rendszer:

Robotkarokra vagy palettaként alkalmazva a mágnesek hatékonyságnövelésre egyre szélesebb körben hasznosíthatók.

Szabadalmaztatott tömörtömb (egybefüggő acél felületű), önmagát mágnesesen rögzítő (GRIP) MillTec mágnesasztal család, nagy erejű, biztonságos, mely megfelelően alkalmazható számos megmunkálásnál: gyorsmarás, teljesítménymarás, sík-, kontúrmarás, furatolás, kibontás. A mellékidők csökkentése - egyetlen kiállítás - és a rezgésmentes munkadarabrögzítés a megmunkálási főidőt csökkentheti. A hagyományos korlátokat meghaladva a munkadarab 5 oldala mindig szabadon marad, 5 tengelyes gépen egyetlen kiállítással a munkadarab készremunkálható. A munkadarabok csoportokban cserélve a kiállítás- és csereidő jelentősen csökkenthető. A MillTec Zero null-ponti mágneses rendszer precíziós furathálós kialakítással, paletták és munkadarab rögzítő készülékek gyors és nagy pontosságú tájolására, pozicionálására is alkalmas. A rögzítés a tájolástól függetlenül és azt nem befolyásolva, nagy felületen és nagy mágneses erővel történik, kopásmentesen.


Robot, mágnesasztal, mágneses munkadarabrögzítés

Null-ponti technológiával mágneses rögzítő rendszer – MillTec Zero – Tecnomagnete

Moduláris mágneses rendszer precíziós furathálóval elő-munkált darabok, paletták és munkadarab rögzítőkészülékek gyors és nagy pontosságú tájolására, pozicionálására alkalmas. A TECNOMAGNETE mágneses technológiájának és a null-ponti rendszerek szintéziséből jött létre. Praktikusan és rugalmasan használható, nagy rögzítő felülettel rendelkezik, melyet a legkülönbözőbb alakú és méretű munkadarabhoz lehet adaptálni pontos együttfutást biztosítva munkadarab, mágneses-modul (mágnesasztal) és gépasztal között.

Elektro-permanens mágnes, MT Zero, null-ponti technológiaMillTec, MT Zero, mágneses munkadarabrögzítés, mágnesasztal

EGYEDÜLI, KIZÁRÓLAGOS, SZABADALMAZTATOTT

A MillTec elektro-permanens mágneskör önmagától biztonságos, mágneses ereje (16 Kg/cm2-ig) érzéketlen bármilyen áramkimaradásra lehetővé téve így palettaként teljesen független használatát. A szabadalmaztatott - monolit – tömör tömb technológia a beépített pólusokkal a MillTec modulokat merevvé, stabillá, hosszú élettartamúvá, tartóssá teszi; Kis önsúlyuk a gép terhelhetőségét növelik csökkentve az inerciát és a tehetetlenséget, a fogyasztást és a kopásokat. A mágnes-modul felületén nincs betét vagy műgyanta: teljes egészében acélból készület. Ez a tény megbízhatóságot garantál, állandó jellemzők és teljes karbantartás mentesség mellett.

A MillTec mágnes-asztalok a gépasztalra a kialakított rögzítő furatain keresztül vannak felfogatva, rögzítve és precízen tájolva a köszörült vállakon oldal ütközőkkel vagy precíziós tájoló csapok által.

Elektro-permanens, nullponti, mágneses, munkadarabrögzítés

GYORS ÉS PONTOS

A precíziós furatháló a modul semleges területein van kialakítva, perselyezéssel. Az adapterek úgy vannak megtervezve, hogy fogadják a precíziós, kúpos tájoló csapokat a rögzítendő munkadarabon/palettán. A rögzítés egyenletessége a referencia felületen kiküszöböl minden feszültséget, nyomást és munkadarab deformációt és rezgésektől teljesen mentes megmunkálást biztosít.

Csúcs teljesítmény, pontos tájolás, minimális rezgésPrecíziós furatháló, perselyezett, kúpos tájolók

MillTec Zero

Növeli termelékenységet, javítja a hatékonyságot, költséget csökkent, gyors beruházás-megtérülést tesz lehetővé és hozzájárul az ipar 4.0 által támasztott korszerű igények kielégítéséhez.

MT Zero, MTB 404 505 606 ZT, műszaki jellemzők

Energialánc:

Mozgó kábelek, tömlők megvezetése és védelme. Műanyag és acél kivitelben, részlegesen vagy teljesen zárt kialakítással. Menetelő-robot teljes energiaellátása zárt fém energialánccal (Mo.-i referenciák).

Fém energialánc, LZMűanyag energialánc, LC

www.BestOFkft.hu

Szerzők: Tóth András alkalmazás mérnök, Réz Ádám termékfelelős

BestOf Kft 1029 Budapest Arany János utca 9/b



Forrás: Prodengineer