Lépésről lépésre az automatizálás felé - Munkadarab rögzítéstechnika

cuter precíziós satukCuter Precíziós Satuk

2012-ben az LTF cégcsoport megvásárolta a CUTER márkanevet és céget. Több mint 50 éve a Cuter márka a fejlett gépeinek köszönhetően kombinálva a személyzet magas szintű szakmai felkészültségével garantálja a lehető legjobb megbízhatóságot, a munkadarabok biztonságos és pontos precíziós rögzítését (tűrések 0,015 mm-től 0,003 mm-ig).2012-ben az LTF cégcsoport megvásárolta a CUTER márkanevet és céget.Több mint 50 éve a Cuter márka a fejlett gépeinek köszönhetően kombinálva a személyzet magas szintű szakmai felkészültségével garantálja a lehető legjobb megbízhatóságot, a munkadarabok biztonságos és pontos precíziós rögzítését (tűrések 0,015 mm-től 0,003 mm-ig).

Moduláris satuk – hagyományos, manuális

Teljes egészében köszörült felületű ötvözött acélból készül (NiCrMo) HRC 60 ÷ 62 keménységgel, mérettűrésekkel 0,015 mm. moduláris satu

Jellemzői:

- a szán (alaptest) szélesebb a pofáknál (kivéve a 200 ÷ 250 modellek estén)

- rögzíthető furat-raszteres lapokra vagy T-hornyokon

- a mozgó kocsi hosszú megvezető-lappal van ellátva, azért hogy megakadályozza a kocsik elemelkedését és oldalirányú elmozdulását - a kocsi belsejében védetten helyen elhelyezett menetes persely és csavarok, óvva vannak az ütésektől, behatásoktól és kopástól - gyors ráállás a gyors reteszelő rendszerű mozgó kocsival, kulcs nélkül "SP" kivitel rögzített pofákkal "MP" kivitel lehúzó pofákkal "MS" vegyes kivitel, „SP” pofával az álló pofatartó tömbön és „MP” lehúzó pofával a mozgó kocsin.

Moduláris satuk hidraulikus működtetéssel – automatizálható

A hidraulikus henger felszerelhető a 150, 175, 200 moduláris satukra. A vezérlő egység a 150-es méretűből akár 6db, a 175-es és 200-as méretűből 5db külön-külön vagy egyidejű vezérlésére alkalmas.

A satu különböző módokon működtethető:

- Kézi kar hajtás kézi karos hajtás

- Pneumatikus hajtás

- Kar pneumatikus hajtás 

- Elektromos hajtás

Hidraulikus vezérlőegységgel szállítjuk és FRL egység, parancs, 1,5 m nagynyomású cső

(üzemi nyomás 400 bar).


Moduláris torony – több munkadarab egyidejű rögzítése – automatizálhatótorony

A Cuter satuk szerkezete és merevsége lehetővé teszik azok használatát és felszerelését a függőlegesen rögzített toronyra is. Lehetőség van több kombinációra, ráadásul 2-től 6 satuig alkalmazható, különböző kombinációkban az egyszerű, a dupla és az önközpontosító típusokkal is. Összeállítása az ügyfél igényeinek megfelelően történik.



Mágneses rögzítés - automatizálható

MillTec-kel maximális rugalmasság és termelékenység

A Quadsystem TOP technológiát alkalmazó új generációs MillTec mágnesasztalcsalád kínálata, maráshoz való rendszere erős és biztonságos, mely megfelelően alkalmazható a legváltozatosabb megmunkálásoknál, gyorsmarásnál, teljesítmény marásnál. A MillTec mágnesasztal-modulok ideális megoldást jelentenek mind vízszintes, mind függőleges tengelyű megmunkálásoknál, portálmarókon, mozgó asztalos horizontál marógépeken, megmunkáló központokon, palettákon, derékszögeken FMS rendszerekben.

MillTec Grip - MTG

A hagyományos, szorítókkal és satuval történő rögzítéskor a munkadarab sohasem teljesen szabadon hozzáférhető, ezért szükséges, akár többször is, átállni és kiállítani a munkadarabot, hogy a megmunkálást be lehessen fejezni. Ezeken a hagyományos korlátokon túllépve, a MillTec-kel a darab 5 oldala mindig teljesen hozzáférhető, így akár egyetlen kiállítással a munkadarab készre munkálható, javítva a szerszámutak megválasztásának lehetőségét minden megmunkálásnál: sík-, kontúrmarás, furatolás, kibontás. A munkadarabok kiállítás- és csereideje jelentősen csökkenthető, akár csoportokban cserélt darabokkal.

rögzítés

.

Null-ponti mágneses rögzítés - automatizálható

Moduláris mágneses rendszer precíziós furathálóval elő-munkált darabok, paletták és munkadarab rögzítő készülékek gyors és nagy pontosságú tájolására, pozicionálására alkalmas. Praktikusan és rugalmasan használható, nagy rögzítő felülettel rendelkezik, melyet a legkülönbözőbb alakú és méretű munkadarabhoz lehet adaptálni pontos együttfutást biztosítva munkadarab, mágneses-modul (mágnesasztal) és gépasztal között.

MillTec Zero null ponti

  • 0.005 mm pontosságú kúpos csapos nullponti adapterek.
  • Elektro-permanens mágneskör monolit tömör tömb felépítéssel, teljesen egybefüggő fém felülettel.
  • Két irányban igazodó hengeres mozgó pólushosszabbító a munkadarab automatikus hézagolására.
  • Egyenletesen eloszló rögzítő erő a munkadarab teljes referencia területén.
  • Nagy pontosságú furatháló a mágnesesen semleges területeken edzett perselyezéssel, védődugóval.
  • Adapterek és munkadarab távtartók a pólushosszabbítókkal, azonos magassággal.
MTZ 404 505 606

Ma, a gyártástechnológiák kifinomultsága miatt a főidőből a szokásos módszerekkel már csak másodpercek faraghatók. A fent bemutatott munkadarab rögzítési rendszerekkel akár perceket lehet nyerni a mellékidőn, mely a főidőhöz adódik, tehát ha kevesebb az profitot jelent.

A beruházások egy részénél, mint energiahatékonysági beruházás keretében adókedvezmény is elérhető – például: elektro-permanens mágnes-asztaloknál, ezen kívül finanszírozásnál leasingre is lehetőség nyílik.

Írta: Tóth András (okl. villamosmérnök), Réz Ádám (termékmendzser)

www.bestofkft.hu

www.iparimagnesek.hu

QX, SQ, MT

QuadExtra, SuperQuad, MillTec

#QX #SQ #MT

#QuadExtra #SuperQuad #MillTec #TecnoMagnete

Forrás: www.bestofkft.hu